Wat is Edge Wallet?

Terug naar kennisbank

De Edge Wallet is een multi crypto wallet app voor smartphones en tablets. Het is gebaseerd op de bekende AirBitz Bitcoin wallet app en biedt ondersteuning voor een breed scala aan cryptovaluta. Wat de Edge Wallet handig maakt is het gebruiksvriendelijke aanmeldproces met een gebruikersnaam en wachtwoord, in plaats van een herstelbestand met herstelwoorden. Alle gegevens worden versleuteld op de smartphone voordat ze naar de Edge-servers worden verzonden, waardoor de veiligheid van gebruikers wordt gewaarborgd. De wallet ondersteunt Ethereum ERC20 tokens en heeft een ingebouwde crypto exchange op basis van de Shapeshift API. Hoewel de Edge Wallet veilig is, wordt het nog steeds aanbevolen om deze te combineren met een hardware wallet zoals de Ledger Nano S of de Trezor voor extra beveiliging. Een aparte smartphone die speciaal is ingericht voor financiële en privacygevoelige apps kan ook bijdragen aan de veiligheid van de Edge Wallet-gebruiker.

Voordelen van de Edge Wallet

De Edge Wallet biedt verschillende voordelen voor gebruikers. Het gebruiksgemak is een belangrijke factor, omdat de aanmelding gebeurt met een gebruikersnaam en wachtwoord, in plaats van het opschrijven van herstelwoorden. Het instellen van een extra viercijferig wachtwoord en het gebruik van Touch ID bieden extra gemak en veiligheid bij het inloggen op de wallet.

De wallet ondersteunt een breed scala aan cryptovaluta, inclusief Ethereum ERC20 tokens, en heeft een ingebouwde crypto exchange op basis van de Shapeshift API. Bovendien is de Edge Wallet beschikbaar op zowel smartphones als tablets, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om de wallet te gebruiken op het platform van hun voorkeur.

Alle gegevens worden versleuteld op de smartphone voordat ze worden verzonden naar de Edge-servers, waardoor de veiligheid van gebruikers tegen externe aanvallen wordt gewaarborgd.

Edge Wallet

Aanbevolen beveiligingsmaatregelen voor de Edge Wallet

Hoewel de Edge Wallet een veilige optie is voor het beheren van je crypto tegoeden, zijn er enkele aanbevolen beveiligingsmaatregelen die je kunt nemen om je geld nog beter te beschermen. Hieronder volgen enkele belangrijke maatregelen:

Gebruik een hardware wallet zoals de Ledger Nano S of de Trezor

Door het gebruik van een hardware wallet kun je de privé sleutel van je Edge Wallet offline bewaren. Hierdoor minimaliseer je het risico op diefstal door hackers of malware. Beide hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en de Trezor, bieden geavanceerde beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat je crypto tegoeden veilig blijven.

Gebruik een aparte smartphone

Het is aan te raden om een aparte smartphone te gebruiken die speciaal is ingericht voor financiële en privacygevoelige apps, zoals de Edge Wallet. Door het gebruik van een aparte smartphone verminder je mogelijke risico’s van het gebruik van dezelfde smartphone voor andere doeleinden. Dit helpt bij het beperken van de aanvalsmogelijkheden voor hackers en malware.

Neem extra veiligheidsmaatregelen

Naast het gebruik van een hardware wallet en een aparte smartphone, zijn er nog enkele andere veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Zorg ervoor dat je regelmatig je wachtwoorden wijzigt en je wallet-app up-to-date houdt. Het regelmatig updaten van je wallet-app helpt bij het patchen van beveiligingslekken en het verkrijgen van de nieuwste beveiligingsfuncties.

Door deze aanbevolen maatregelen te volgen, kun je de veiligheid van je Edge Wallet verder vergroten en je crypto tegoeden beter beschermen tegen mogelijke gevaren zoals hackers en malware.

Ontdek meer over Edge Wallet in de volgende sectie.

Conclusie

De Edge Wallet is een gebruiksvriendelijke multi crypto wallet app voor smartphones en tablets. Met deze app kunnen gebruikers veilig en gemakkelijk verschillende cryptovaluta beheren. Het aanmeldproces met een gebruikersnaam en wachtwoord zorgt voor een eenvoudige en snelle toegang tot de wallet. Bovendien worden alle gegevens versleuteld op de smartphone voordat ze worden verzonden naar de Edge-servers, waardoor de veiligheid van de gebruikersinformatie wordt gewaarborgd.

De Edge Wallet biedt ondersteuning voor Ethereum ERC20 tokens, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om deze tokens veilig op te slaan en te beheren. Daarnaast heeft de wallet een ingebouwde crypto exchange op basis van de Shapeshift API, waarmee gebruikers eenvoudig kunnen handelen tussen verschillende cryptovaluta.

Hoewel de Edge Wallet op zichzelf al veilig is, wordt het ten zeerste aanbevolen om deze te combineren met een hardware wallet zoals de Ledger Nano S of de Trezor. Het gebruik van een hardware wallet zorgt voor een extra beveiligingslaag, omdat de privé sleutels offline worden bewaard en hierdoor niet blootgesteld worden aan potentiële hackers of malware. Daarnaast kunnen gebruikers de veiligheid van hun Edge Wallet verder vergroten door een aparte smartphone te gebruiken die speciaal is ingericht voor financiële en privacygevoelige apps.

Al met al biedt de Edge Wallet een handige en veilige oplossing voor het beheren van crypto tegoeden. Door middel van aanbevolen beveiligingsmaatregelen kunnen gebruikers hun cryptovaluta nog beter beschermen. Met de Edge Wallet kunnen gebruikers met vertrouwen en gemak hun cryptovaluta beheren en handelen.

beste moonriver wallet

Beste Moonriver wallet 2024 – Onze keuze voor MOVR

Wist je dat de Moonriver koers vandaag €12.99 is met een 24 uurs handelsvolume van €38,663,832? Dit geeft aan hoe populair en waardevol MOVR, de cryptocurrency van Moonriver, echt is. Als je geïnteresseerd bent in het kopen en bewaren van MOVR, ben je bij ons aan...

Lees meer

beste floki wallet

Wat is de beste FLOKI wallet in 2024?

Wist je dat de keuze van een goede wallet een cruciale rol speelt bij het beveiligen van je FLOKI munten? In 2024 is Bitvavo de beste FLOKI wallet waar je op kunt vertrouwen. Met zijn geavanceerde beveiligingsfuncties biedt Bitvavo een veilige opslagplaats voor...

Lees meer

beste tellor wallet

Beste Tellor wallet 2024 – Onze keuze voor TRB

Wist je dat Tellor Tributes (TRB) een van de meest veelbelovende cryptocurrencies van dit moment is? Met een marktkapitalisatie van meer dan €250 miljoen en een exponentiële groei in populariteit, kan het bezitten van TRB een lucratieve investering zijn. Maar hoe...

Lees meer