Hoe kan ik crypto kopen?

Crypto kopen kun je door een account aan te maken op een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo, Coinbase, of Kraken. Verifieer je identiteit en stort geld op je account via bankoverschrijving of creditcard. Kies vervolgens de cryptocurrency die je wilt kopen en plaats een kooporder.

Belangrijkste punten

 • Hoe crypto kopen
 • Cryptocurrencies kopen
 • Stap voor stap crypto kopen

Cryptomunten kopen bij een crypto broker of exchange

Bij het kopen van cryptomunten heb je de keuze tussen een crypto broker en een crypto exchange. Een crypto broker fungeert als een tussenpersoon die jou verbindt met een exchange, terwijl een crypto exchange een platform is waar beleggers direct met elkaar cryptomunten kunnen verhandelen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.

Een crypto broker kan handig zijn voor beginners, omdat ze vaak gebruiksvriendelijke interfaces bieden en hulp kunnen bieden bij het kopen van cryptomunten. Deze brokers maken het ook mogelijk om cryptomunten te kopen met traditionele valuta, zoals euro’s of dollars. Ze fungeren als een soort makelaar die namens jou de transactie met de exchange voltooit.

Een crypto exchange daarentegen biedt directe toegang tot de marktplaats waar cryptomunten worden verhandeld. Dit betekent dat je direct kunt handelen met andere gebruikers van het platform. Het kopen van cryptomunten via een exchange kan vaak voordeliger zijn omdat er geen tussenpartij is die extra kosten rekent. Je kunt ook profiteren van een breder aanbod van cryptomunten op een exchange.

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te overwegen welke optie het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Als je nieuw bent in de wereld van crypto, kan een crypto broker een goede keuze zijn vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de ondersteuning die ze bieden. Als je daarentegen meer ervaring hebt en graag directe toegang wilt tot de marktplaats, is een crypto exchange wellicht de betere optie.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange:

Crypto BrokerCrypto Exchange
Makelaar die namens jou transacties voltooitDirect handelen met andere gebruikers
Gebruiksvriendelijke interfaceDirecte toegang tot de marktplaats
Ondersteuning bij het kopen van cryptomuntenBreed aanbod van cryptomunten
Mogelijkheid om cryptomunten te kopen met traditionele valutaGeen tussenpartij en vaak lagere kosten

Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en te bepalen welke optie het beste bij jouw behoeften past. Onthoud ook dat het kopen van cryptomunten gepaard gaat met risico’s, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je aan de slag gaat.

Crypto broker of exchange image

Door te kiezen tussen een crypto broker of een crypto exchange, kun je cryptomunten kopen op een manier die het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning van een broker, of directe toegang en lagere kosten wilt via een exchange, er zijn opties beschikbaar voor zowel beginners als ervaren cryptocurrency-beleggers.

Voordelen en nadelen van een crypto exchange

Het kopen van cryptomunten bij een exchange heeft zowel voordelen als nadelen. Laten we eens kijken naar beide kanten om een goed inzicht te krijgen voordat je besluit om crypto te gaan kopen.

Voordelen van een crypto exchange

 1. Lagere kosten: Het kopen van cryptomunten bij een exchange is over het algemeen voordeliger dan bij een broker. Een exchange rekent vaak lagere transactiekosten omdat er geen tussenpartij is die extra kosten rekent.
 2. Breed aanbod van cryptomunten: Exchanges bieden doorgaans een breed scala aan cryptomunten. Dit stelt je in staat om te investeren in verschillende projecten en diversificatie in je portfolio te bereiken.
 3. Diepe liquiditeit: Crypto exchanges hebben meestal een groot aantal handelaren en beleggers, wat zorgt voor een diepe liquiditeit op de markt. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk cryptomunten kopen en verkopen tegen redelijke prijzen.

Nadelen van een crypto exchange

Hoewel een crypto exchange veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

 • Risico op hacks: Exchanges zijn vaak het doelwit van hackers vanwege de grote sommen geld die op de platformen worden bewaard. Een succesvolle hack kan resulteren in het verlies van je cryptomunten.
 • Ontbreken van klantenservice: In vergelijking met brokers hebben crypto exchanges meestal minder uitgebreide klantenservice. Als je technische problemen hebt of hulp nodig hebt, kan het moeilijker zijn om ondersteuning te krijgen.
 • Gebrek aan regelgeving: Crypto exchanges opereren vaak in een relatief ongereguleerde omgeving. Dit betekent dat er minder bescherming is voor beleggers en minder transparantie in de markt.

Het is belangrijk om deze voor- en nadelen in overweging te nemen bij het kiezen van een crypto exchange. Zorg ervoor dat je de risico’s begrijpt en neem de nodige maatregelen om je cryptomunten veilig te bewaren.

Voor- en nadelen van een crypto exchange
VoordelenNadelen
Lagere kostenRisico op hacks
Breed aanbod van cryptomuntenOntbreken van klantenservice
Diepe liquiditeitGebrek aan regelgeving

Crypto kopen met iDEAL: Nederlandse brokers

Voor Nederlandse gebruikers is het handig om te kiezen voor een broker die iDEAL als betaalmethode aanbiedt. Op die manier kun je gemakkelijk en snel betalen. Hieronder staan enkele bekende Nederlandse brokers waarbij je crypto kunt kopen met iDEAL.

BrokerWebsiteBetaalmethoden
Bitvavobitvavo.comiDEAL, bankoverschrijving
LiteBitlitebit.euiDEAL, SEPA, creditcard
Coinmercecoinmerce.ioiDEAL, bankoverschrijving, creditcard
Crypto kopen met iDEAL

Onderzoek doen voordat je crypto koopt

Voordat je begint met het kopen van crypto, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Het investeren in cryptomunten brengt risico’s met zich mee, vooral omdat de koersen erg volatiel kunnen zijn. Daarom is het cruciaal om te begrijpen waar je in investeert en welke cryptomunten het meest veelbelovend zijn.

Om je te helpen bij het doen van onderzoek, zijn hier enkele belangrijke stappen die je kunt volgen:

 1. Lees uitgebreide informatie over verschillende cryptomunten. Er zijn duizenden verschillende cryptomunten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en doelen. Bestudeer de whitepapers, nieuwsartikelen en analyses om meer te weten te komen over de technologie, het team achter de cryptomunt en de potentiële toekomstige waarde.
 2. Volg betrouwbare bronnen en experts. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg betrouwbare bronnen, zoals gerenommeerde nieuwswebsites en invloedrijke personen in de crypto-industrie, om waardevolle inzichten te verkrijgen en trends te identificeren.
 3. Analyseer de markt en het sentiment. Leer hoe je technische analyses kunt gebruiken om de markt te analyseren en mogelijke prijsbewegingen te voorspellen. Daarnaast is het belangrijk om het sentiment rondom verschillende cryptomunten te begrijpen. Forums, sociale media en nieuwsberichten kunnen waardevolle informatie bieden over het vertrouwen in een bepaalde cryptomunt.
 4. Overweeg de risico’s en je eigen financiële situatie. Besef dat investeren in crypto risico’s met zich meebrengt en dat je mogelijk geld kunt verliezen. Investeer daarom alleen geld dat je kunt missen en zorg ervoor dat je een goed financieel plan hebt. Overleg eventueel met een financieel adviseur voordat je grote investeringen doet.

Door grondig onderzoek te doen voordat je crypto koopt, vergroot je je kennis en verlaag je het risico op impulsieve beslissingen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de cryptomunten waarin je wilt investeren, zodat je met vertrouwen je aankopen kunt doen.

“Onderzoek is essentieel voordat je begint met het kopen van crypto. Het begrijpen van de technologie achter een cryptomunt en het analyseren van de markt kunnen je helpen weloverwogen beslissingen te nemen en je investeringen te beschermen.” – Crypto-expert

Onderzoek doen voordat je crypto koopt
CryptomuntPotentieRisico
BitcoinHoogGemiddeld
EthereumHoogGemiddeld
RippleHoogLaag

Een exchange kiezen om crypto te kopen

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van crypto, is het essentieel om een betrouwbare en veilige exchange te kiezen. Een exchange is een online platform waar je cryptomunten kunt kopen, verkopen en verhandelen. Bepaalde factoren moeten in overweging worden genomen voordat je een exchange selecteert om ervoor te zorgen dat je een positieve ervaring hebt.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een exchange

Betrouwbaarheid: Het is van cruciaal belang om te investeren in een betrouwbare exchange. Kies een exchange met een goede reputatie en positieve beoordelingen van gebruikers. Onderzoek de achtergrond van de exchange en kijk hoe lang ze al actief zijn in de markt.

Veiligheid: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een exchange. Controleer of de exchange robuuste beveiligingsmaatregelen implementeert, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en cold storage voor het opslaan van cryptomunten. Dit minimaliseert het risico op hacks en diefstal van je crypto.

Gebruiksgemak: De gebruiksvriendelijkheid van een exchange is een andere factor om te overwegen. Kies een platform dat gemakkelijk te navigeren is en een intuïtieve gebruikersinterface heeft. Een eenvoudig te begrijpen en te gebruiken exchange zorgt ervoor dat je comfortabel kunt handelen.

Aanbod van cryptomunten: Controleer welke cryptomunten beschikbaar zijn op de exchange. Afhankelijk van jouw voorkeur en investeringsdoelen, wil je wellicht toegang hebben tot een breed scala aan cryptomunten. Zorg ervoor dat de exchange de munten biedt die je wilt kopen of verhandelen.

“Bij het kiezen van een exchange is betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksgemak en het aanbod van cryptomunten van groot belang.”

Exchange kiezen

Door zorgvuldig te vergelijken en de juiste exchange te kiezen, kun je jouw crypto-kopen ervaring verbeteren en met gemoedsrust handelen. Neem de tijd om verschillende exchanges te onderzoeken en te evalueren op basis van de bovengenoemde factoren. Dit helpt om een weloverwogen beslissing te nemen en de beste exchange te vinden die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Verifiëren van je account bij een crypto exchange

Voordat je kunt beginnen met het kopen van crypto, moet je je account bij een exchange verifiëren. Dit is een wettelijke vereiste om onder andere het witwassen van geld tegen te gaan. Zorg ervoor dat je de benodigde identiteitsbewijzen uploadt en dat je account wordt goedgekeurd voordat je kunt kopen.

Stappen voor het verifiëren van je account:
1. Maak een account aan bij een crypto exchange naar keuze.
2. Volg de instructies op de website van de exchange voor het verifiëren van je account.
3. Upload de gevraagde identiteitsbewijzen, zoals een identiteitskaart of paspoort.
4. Wacht op de goedkeuring van je account door de exchange. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de exchange en de drukte.
5. Zodra je account is goedgekeurd, kun je beginnen met het kopen van crypto.

Het verifiëren van je account is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier kunt handelen op een crypto exchange. Het stelt de exchange in staat om te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het voorkomen van financiële misdrijven. Door je account te verifiëren, draag je bij aan een integere en transparante crypto-industrie.

Bekijk de onderstaande afbeelding voor een visuele weergave van het verificatieproces bij een crypto exchange:

Het daadwerkelijk kopen van crypto

Eindelijk is het zover! Nadat je account is geverifieerd, kun je nu daadwerkelijk beginnen met het kopen van crypto. Hier volgen enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Maak geld over naar je account: Om crypto te kopen, moet je geld overmaken naar je exchange-account. Dit kan via verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijving, creditcard of iDEAL. Kies de methode die het beste bij je past en volg de instructies van de exchange.
 2. Selecteer de cryptomunten die je wilt kopen: Eenmaal op je account, kun je gaan zoeken naar de cryptomunten die je wilt kopen. Veel exchanges bieden een breed scala aan cryptomunten, van Bitcoin en Ethereum tot altcoins zoals Ripple en Litecoin. Kies zorgvuldig de munten die je wilt toevoegen aan je portfolio.
 3. Let op de transactiekosten: Bij het kopen van crypto komen transactiekosten kijken. Deze kosten verschillen per exchange en kunnen invloed hebben op je uiteindelijke rendement. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de transactiekosten voordat je een aankoop doet.
 4. Bewaar je gekochte crypto veilig: Zodra je de crypto hebt gekocht, is het belangrijk om deze veilig te bewaren. Veel exchanges bieden de mogelijkheid om je crypto op te slaan in een wallet die zij beheren. Echter, voor extra veiligheid is het aan te raden om je cryptomunten op te slaan in een externe wallet, zoals een hardware wallet. Op die manier behoud je de volledige controle over je crypto.

Door deze stappen te volgen, kun je op een veilige en effectieve manier crypto kopen en opbouwen aan je cryptoportfolio.

Crypto kopen

Belangrijk om te weten:

“Met het kopen van crypto is het essentieel om je bewust te zijn van mogelijke risico’s, zoals volatiliteit en beveiligingskwesties. Onderzoek grondig voordat je investeert en overweeg om professioneel advies in te winnen als je nieuw bent in de crypto-wereld.”

Crypto bewaren op een externe wallet

Om de veiligheid van je cryptomunten te vergroten, is het aan te raden om ze op te slaan op een externe wallet. Hiermee behoud je de controle over je eigen cryptomunten en loop je minder risico op hacks. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, zoals hardware wallets, software wallets en online wallets.

Met een externe wallet kun je jouw cryptomunten veilig offline bewaren. Dit betekent dat je ze niet blootstelt aan het internet, waardoor de kans op hackers en cyberaanvallen wordt verminderd. Een hardware wallet is een fysiek apparaatje dat lijkt op een USB-stick en je kunt aansluiten op je computer of smartphone. Het biedt een extra laag beveiliging omdat je privésleutels offline worden opgeslagen.

Een software wallet is een digitale portemonnee die je kunt downloaden op je computer, smartphone of tablet. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare software wallet die goede beveiligingsmaatregelen heeft, zoals tweestapsverificatie en encryptie. Een online wallet is een wallet die wordt beheerd door een derde partij en toegankelijk is via het internet. Hoewel online wallets handig zijn, moet je erop vertrouwen dat de derde partij de benodigde beveiligingsmaatregelen heeft genomen.

Ongeacht welke externe wallet je kiest, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om je cryptomunten veilig te bewaren:

 • Bewaar je privésleutels offline of op een veilige locatie, zoals een kluis.
 • Maak regelmatig een back-up van je wallet en bewaar deze op een andere locatie.
 • Gebruik sterke wachtwoorden en vermijd het delen van je persoonlijke informatie.
 • Vermijd het openen van verdachte links of het downloaden van onbekende software.

Door je cryptomunten op een externe wallet te bewaren, verklein je het risico op diefstal en hacks. Het biedt een extra beveiligingslaag en zorgt ervoor dat je de controle hebt over je eigen munten. Neem de tijd om de verschillende soorten wallets te onderzoeken en kies degene die het beste past bij jouw behoeften en veiligheidseisen.

Voordelen van het bewaren op een externe wallet:

 • Betere beveiliging tegen hacks
 • Controle over je eigen cryptomunten
 • Mogelijkheid om offline op te slaan

Nadelen van het bewaren op een externe wallet:

 • Mogelijk extra kosten voor hardware wallets
 • Verlies van toegang tot de munten als de wallet verloren gaat
 • Verantwoordelijkheid voor het veilig bewaren van de privésleutels

Top 3 crypto brokers in Nederland

Hieronder vind je de top 3 crypto brokers in Nederland. Deze brokers staan bekend om hun betrouwbaarheid, gebruiksgemak, klantenservice en lage kosten. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en bieden de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL.

BrokerBetrouwbaarheidGebruiksgemakKlantenserviceKosten
BitonicHoogUitstekendGoedLaag
LitebitHoogGoedUitstekendLaag
CoinbaseHoogUitstekendUitstekendGemiddeld

Let op dat de betrouwbaarheid, gebruiksgemak, klantenservice en kosten van brokers kunnen veranderen over tijd. Het is altijd een goed idee om recente beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te bekijken voordat je een keuze maakt.

Met deze top 3 brokers kun je veilig en eenvoudig crypto kopen in Nederland. De mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL maakt het proces snel en gemakkelijk.

Met behulp van deze brokers kun je het kopen van crypto een vertrouwde en probleemloze ervaring maken. Kies de broker die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past en begin met het investeren in cryptovaluta.

Conclusie

Het kopen van crypto kan op verschillende manieren, zoals bij een crypto broker of exchange. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Bij het kiezen van de juiste methode is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak.

Daarnaast is het cruciaal om je account bij een crypto exchange te verifiëren voordat je kunt beginnen met het kopen van crypto. Dit draagt bij aan het tegengaan van witwassen van geld en zorgt ervoor dat je in overeenstemming bent met de wettelijke vereisten.

Tenslotte, om je crypto veilig te bewaren, is het aan te raden om gebruik te maken van een externe wallet. Hiermee behoud je de controle over je cryptomunten en verklein je het risico op hacks. Kies de methode en de broker of exchange die het beste bij je past en begin veilig met het kopen van crypto.

FAQ

Hoe kan ik crypto kopen?

Om crypto te kopen, kun je kiezen tussen een crypto broker of een crypto exchange. Bij een crypto broker word je verbonden met een exchange, terwijl je bij een exchange direct cryptomunten kunt verhandelen met andere investeerders. Het kopen van crypto bij een exchange is vaak voordeliger omdat er geen extra kosten worden gerekend door een tussenpartij.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een crypto exchange?

Het kopen van cryptomunten bij een exchange heeft voordelen, zoals lagere kosten en een breed aanbod van cryptomunten. Echter, er zijn ook nadelen, zoals het risico op hacks en het ontbreken van klantenservice. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze voor- en nadelen voordat je besluit te kopen.

Waar kan ik crypto kopen met iDEAL?

Voor Nederlandse gebruikers is het handig om te kiezen voor een broker die iDEAL als betaalmethode aanbiedt. Hieronder staan enkele bekende Nederlandse brokers waarbij je crypto kunt kopen met iDEAL.

Hoe kan ik mijn account bij een crypto exchange verifiëren?

Voordat je kunt beginnen met het kopen van crypto, moet je je account bij een exchange verifiëren. Dit is een wettelijke vereiste om onder andere het witwassen van geld tegen te gaan. Zorg ervoor dat je de benodigde identiteitsbewijzen uploadt en dat je account wordt goedgekeurd voordat je kunt kopen.

Hoe kan ik daadwerkelijk beginnen met het kopen van crypto?

Zodra je account is geverifieerd, kun je daadwerkelijk beginnen met het kopen van crypto. Maak geld over naar je account via verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijving, creditcard of iDEAL, en selecteer de cryptomunten die je wilt kopen. Let op de transactiekosten en zorg ervoor dat je de gekochte crypto veilig bewaart.

Hoe kan ik mijn cryptomunten veilig bewaren?

Om de veiligheid van je cryptomunten te vergroten, is het aan te raden om ze op te slaan op een externe wallet. Hiermee behoud je de controle over je eigen cryptomunten en loop je minder risico op hacks. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, zoals hardware wallets, software wallets en online wallets.

Wie zijn de top 3 crypto brokers in Nederland?

Hieronder vind je de top 3 crypto brokers in Nederland, gebaseerd op factoren zoals betrouwbaarheid, gebruiksgemak, klantenservice en kosten. Deze brokers zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en bieden onder andere de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL.